Sajtó

2009.01.14. 23:36

A Budapest - Bamako 2009-ben negyedik alkalommal indul el, és ennek köszönhetően országszerte, és Európa szerte is komoly ismertségre tett szert. A rajt minden eddiginél monumentálisabb és ünnepélyesebb keretek között zajlik Budapest egy frekventált helyéről (2008-ban a Kossuth térről indult, de valószínűleg ez 200 autó számára már nem lesz elegendő), fesztiváli hangulatban, magyar és afrikai zenészekkel, már a rajtot megelőző naptól. A hatalmas médiaérdeklődés Európa szerte garantált, hiszen 14 országból neveztek csapatok.

Az eddigi versenyeken a magyar médiák komolyan foglalkoztak a futammal, és a résztvevőkkel. A TV2 reggeli műsora a Mokka a verseny előtt versenyzőkkel és szervezőkkel is készített interjúkat, a verseny alatt pedig naponta élő telefonos riportokat készített a futamról, és a Tények is többször beszámolt az eseményekről. A Napló is készített már egyórás filmet a versenyről, amit két vasárnapi adásban adtak le. Más TV-k is aktívan foglalkoztak a témával, a teljesség igénye nélkül: m1, RTL Klub, ATV, Hír TV, Duna TV. A rádiók is foglalkoznak a futammal, a Danubius Rádió, Sláger Rádió, Klub Rádió, Gazdasági Rádió több telefonos riportot is készítettek indulókkal, és beszámoltak a verseny érdekességeiről.

A nyomtatott sajtó is napi szinten foglalkozott a versennyel, csak egy pár
közülük a teljesség igénye nélkül: Blikk, Bors, Pesti Est, Napi Ász, Metro, Napi Gazdaság, Heti Válasz stb. Nem is beszélve a magazinokról, amelyek motorsporttal foglalkoznak, de még a Playboy is készített interjút a főszervezővel.

Az internetes portálok, blogok és a nyomtatott sajtók weboldalai aktívan foglalkoztak a témával, az Origo.hu saját csapatot is indított a 2008-as futamon. Az Index.hu többször is közölt főoldalon cikkeket a csapatok kalandjairól. Ugyancsak a teljesség igénye nélkül pár portál: index.hu, origo.hu, vezess.hu, totalcar.hu, nol.hu hirado.hu, stop.hu, budapest.hu, hvg.hu, nemzetisport.hu stb. A blogok száma a fentieknél jóval több, rengeteg csapatnak van saját blogja – nekünk is – amit többen már a felkészülés közben is, és a verseny alatt is frissítenek, az afrikai kommunikációs lehetőségeknek megfelelően.

Fontos kiemelni, hogy idén már az európai sajtó is érdeklődött a futam után. Valószínűleg ez részben a Dakar rally elmaradásának, részben a jelentős számú külföldi nevezőnek köszönhető. Több csapatot helyi TV stábok és újságírók követték több száz kilométeren keresztül Franciaországban és Spanyolországban, hogy felvételeket és riportokat készíthessenek a résztvevőkkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://lusteenet.blog.hu/api/trackback/id/tr21878647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása